Úvod
E-Shop
O Mně
Kontakt

Proč užívat zelené potraviny?


Většinu naší stravy tvoří upravované potraviny chudé na vitamíny, minerály a stopové prvky, které nejsou schopny zabezpečit potřebné množství výživných látek pro organismus. Nevhodnou a chemicky upravenou stravou zanášíme střeva, ve kterých zůstávají různé zbytky a „usazeniny“, čímž se snižuje vstřebávání živin.


Výživa, tedy všechny živiny, které naše tělo potřebuje ke správnému fungování, je velmi důležitá. Výživa není to, co sníme, ale to, co dokáže naše tělo využít pro budování činnosti jednotlivých orgánů. Tělu je jedno, jakou formou se do něj živiny dostanou, zda ve formě steaku či nutričním koktejlem.


Ideální strava by měla být pro tělo lehce stravitelná, aby tělo nezatížila, čemuž naše strava často neodpovídá. Měla by obsahovat velký podíl rostlinné stravy v syrovém stavu. Odborníky na výživu je doporučováno každodenně konzumovat 5 porcí ekologicky vypěstované zeleniny a ovoce. Kolik z nás dodržuje toto doporučení? Zelenina kupovaná v supermarketech je chemicky upravená. Většina z nás jí tepelně zpracovanou stravu, kde je většina účinných látek zlikvidována. Taková strava nezabezpečuje buňkám správnou výživu, kterou doopravdy potřebují ke správnému fungování. Ačkoliv jsou mezi námi tací, kteří usilují o co nejpestřejší a vyváženou stravu, nejsme pokaždé schopni zajistit tělu všechny důležité živiny. Hlavní příčinou je vyčerpaná půda, znečištěné ovzduší, moderní způsoby zpracování a skladování potravin.


Zelené potraviny představují nenáročný způsob, jak tělu dodat chybějící živiny. Obsahují v optimálním množství téměř všechny živiny a vitamíny nutné ke správné funkci našeho těla. Není nic jednoduššího, než je zařadit do svého jídelníčku. Dobře stravitelná a zpracovatelná potrava nezanechává v organismu přebytek odpadních látek. Při konzumaci zelených potravin se zlepšuje zažívání a nahromaděné zbytky ve střevech začínají mizet. K řádné eliminaci odpadů ve střevech nevede pouze vláknina, ale i stopové minerály. Hlavním zdrojem stopových prvků je listová zelenina. Příběh nedostatku minerálů a stopových prvků je příběhem půdy. Z důvodu špatného životního prostředí je půda znečištěná a vyčerpaná. Vyčerpaná půda živí rostliny a ty sytí nás. Strava se stává málo výživná. Mnoho (i obézních) lidí je ve skutečnosti nutričně podvyživených. Trpíme vyčerpaností, únavou…


Zatímco lidé umírají na stovky nemocí, zvířata krmená zelenou stravou (např. krávy, koně, sloni atd.) trpí asi 10 základními nemoci. Zapřemýšlejte, co by se stalo, kdybychom je zkusili krmit pouze vařenými polotovary a sladkostmi…


Znáte rozumnější důvod k užívání zelených potravin?