Úvod
E-Shop
O Mně
Kontakt

Vlastnosti ZP


Zelené potraviny mají vysoký obsah chlorofylu, který má mimořádný detoxikační efekt. Díky chlorofylu zneškodňují produkty výfukových plynů a zplodin z továrních komínů (především CO2) a mění je zpět na kyslík dávající nám život. Chlorofyl podporuje hojení ran, chrání buňky trávicího traktu, pomáhá zbavit se nepříjemných tělesných pachů, má příznivý vliv na kůži, urychluje hojení ran, popálenin atd. Nejvíce chlorofylu ze všech známých potravin obsahuje chlorela.


Jsou bohaté na enzymy. Tělo produkuje vlastní enzymy, ale věkem jejich zásoba klesá, k čemuž přispívá i nezdravý životní styl a konzumace převážně tepelně zpracovaných potravin (enzymy jsou znehodnoceny při teplotách vyšších 40° C). Enzymy zachovává pouze syrová strava.


Jsou zásadotvorné. Pro dobré působení organismu je důležitá rovnováha kyselin a zásad v těle. Kyselost vnitřního prostředí ovlivňuje strava, stres, nedostatek či přemíra pohybu, životní prostředí, různé nemoci např. zácpa, cukrovka aj. V kyselém prostředí se velmi dobře daří bakteriím, které způsobují záněty a tvorbu zánětlivých ložisek. Překyselení organismu souvisí i se vznikem rakoviny. Zelené potraviny patří mezi zásadotvorné potraviny díky vysokému obsahu minerálních látek. Jejich pravidelnou konzumací můžeme přispět ke zmírnění překyselení organismu, ale i k ústupu řady zdravotních potíží, které s tím souvisejí (kazivost zubů, revmatismus, parodontóza a mnoho dalších). Potlačují rozvoj plísní a kvasinek, se kterými se často setkáváme např. po užívání antibiotik.